Egy külön szakág

Én amikor a fotózásra gondolok, akkor mindig valamilyen csodavilág jut az eszembe. Sosem ástam bele magam igazán abba, hogy hogyan készül a fotó, hogy mi a fizikai oka annak, hogy a valóság egy pillanatát meg tudjuk örökíteni és képen viszont látni, mert pont ezt a csodavilágot szeretném magamban megőrizni. A fotózás számomra egy varázslás, és szeretném is, hogy így maradjon. Én magam nem szeretek annyira a kamera másik oldalán állni, de amatőr képkészítő vagyok, és azt nagyon szeretem is.

Én azt mindig is tudtam, hogy a fotózáshoz tehetség kell, méghozzá nem is akármilyen, de azt sosem gondoltam volna, hogy technikai feltételek és trükkök annyira meg tudják határozni egy-egy ágát, mint a termékfotózás területén. Készülő webshopomhoz ugyanis szükségem van képekre, és mivel hát a vevőm ezek alapján fogja eldönteni, hogy megvegye-e a kiválasztott terméket, vagy tovább lapozzon, tudom jól, hogy szükség van a profizmusra, tehát nem én szeretném elkészíteni azokat. De bizony nagyon sokan a fotós szakmában is visszautasították a felkérést, közölve, hogy a termékfotó területe egy igen nagy technikai és praktikai felkészülést kívánó terület, ami speciális szakmai tanulmányokat és tapasztalatot igényel.

Így jutottam el a Fotoda csapatához, akik nem csak hogy vállalták a felkérést, de nagyon könnyedén és gyorsan is tudunk együtt dolgozni. Így visszagondolva örülök, hogy voltak annyira bátrak, akiket felkértem, hogy visszautasították a felkérésemet, mert egyrészt nem futottam velük plusz és felesleges köröket, másrészt nagyon profi, életszerű képeket látok viszont ennek a kis csapatnak a képein. Azt gondolom, hogy jobban nem is választhattam volna. Nagyon örülök, hogy velük sodort össze az élet, és biztos vagyok benne, hogy hosszútávon együtt fogunk dolgozni a jövőben.